7+1 tuti ajándékötlet kisbabáknak

Babanézőbe mész? Találkozás az ismerős, barát, kolléga vagy rokon kisbabájával? Nem illik üres kézzel menni, igaz?
Te is forgolódtál már tanácstalanul a plázában, hogy mit vegyél? Vagy gondban voltál, mire is keress rá az interneten? Fogalmad sem volt, mit kellene venni... Minek örülne igazán?

Mostantól ez nem lesz probléma. Levesszük válladról az ajándékozás terhét. Segítünk Neked, hogy a legközelebbi alkalommal gyorsan tudj választani, és hogy a pénztárcádtól függően olyan ajándékot tudj választani, amelynek baba is, anyukája is örülni fog.

Íme 7 tuti ajándék típus, amelyekkel biztosan nem fogsz mellé, és amit a megajándékozott nem fog távozásod után a sarokba vágni:

y8652-5-fisher-price-teknos-pajtas.jpg

Kiságyforgók

Ez a kiságyra szerelhető játékos szerkezet dallammal, fénnyel és lassú mozgásával megnyugtatja a babát. Segít az elalvásban, vagy a nyűgösebb időszakokban. Kiságyforgókból létezik távirányítású változata is. Hasznos, praktikus ajándék kisbabás családnak, hidd el, az anyuka hálás lesz érte. Persze előtte tudakold meg, nincs-e már egy a babának.

kisagyforgo.jpg

Játszószőnyegek

Ezek a kis helyen tárolható, így bárhova magunkkal vihető, hordozható játszószőnyegek izgalmas figuráival, élénk színeivel foglalja le a babát, akik hanyatt fekve, hason vagy ülve nézegetik, tapogatják a puha anyagból készült, érdekes játékot. A megfelelő távolságra lévő figurák tornáztatják a babát, akik nyújtózkodnak, forgolódnak, másznak, hogy elérjék, megfogják azokat. Létezik zenélő változatú játszószőnyeg is. Az anyuka is örülni fog, ha ezzel ajándékozod meg: a babákat leköti, az anyukának pedig jut néhány nyugodt perc.

52157-3-3-bright-sstarts-jatszoszonyeg-sunny-safari.jpg

Plüssfigurák

A gyerekeknek már csecsemő koruktól szükségük van társra, barátokra. És mi lenne alkalmasabb barátja egy csecsemőnek, ha nem egy plüssfigura, amelyik puha tapintásával, élénk színeivel, barátságos megjelenésével kivívják a babák szeretetét. Mivel ezek a játékok közvetlenül érintkeznek a kicsikkel (pl. sokszor veszik a szájukba), ezért a legfontosabb, hogy biztonságosak legyenek: ne legyen veszélyes a gyerekekre, ne sértse meg őket, vagy ne legyen mérgező anyagból. Mert ne felejtsd: egy babánál a higiénia mindennél fontosabb.
Még egy előny a plüssfigurák mellett: plüssökből sohasem elég. :)

plussok.png

Puhakönyvek

A könyvek, az olvasás szeretetét már nagyon korán meg lehet alapozni, ki lehet alakítani. És bár a kisbabáknak szóló "könyvek" természetesen még nem tartalmaznak betűket, a lapozás szokása megszerettethető.
Ezek a puha kis könyvecskék az élénk szinekkel nem csak a szemnek kedvesek, de általában a fülnek is játszanak: a könyvek lapjai olyan anyagból készültek, amelyek gyűrődésre, markolásra zörögnek. Sőt, bizonyos könyvhöz egy csörgő is tartozik, így lesz teljes a baba szórakozása. Ha 6-8 hónapos babának vinnél ajándékot, ez jó választás lehet.

puhakonyvek.png

Pocakpárnák

Néhány hónapos korban a babák elkezdenek forgolódni. Amikor már tudja emelgetni a fejét, gyakran fordul hasra.
Ilyenkor nem mindegy, hogy milyen felületen fekszik a kicsi. A pocakpárnák nem csak puha támaszt nyújtanak nekik, de némelyik kellemes rezgéssel megnyugtatja őket. Vannak zenélő változatok, amelyek így nem csak a rezgéssel, hanem kellemes zenével is kényeztetik a babát.

pocakparna.jpg

Csörgők

Ezek az általában keményebb anyagból, műanyagból készült játékok élénk formájukkal, színükkel és izgalmas csörgő hangjukkal nyerik el a kisbabák tetszését. Mivel a hangot a kicsi idézi elő, így interaktivitásra szoktat. Természetesen vannak plüss anyagból készült csörgők is, de akár puha, akár keményebb anyagból készült, itt is a legfontosabb, hogy a babát semmilyen sérülés ne érhesse, és a szájba vett játék ne okozzon semmilyen betegséget. Ezzel már egészen kicsi babát is meglephetsz, de a csörgő méretére azért figyelj.

 

Szivacskockák

Vannak játékok, amelyek kortalanok. A kocka is ilyen, felnőttek, gyerekek szívesen játszanak valamelyik változatával. Kisbabáknak ajándékba a nagyméretű, szivacsból készült színes-ábrás változata javasolt, amely igazi kedvence lesz a kicsinek.

szivacskocka.png

Rágókák

A kisgyerekek mindent a szájukba vesznek. Ennek egyik oka, hogy viszonylag hamar, már 6 hónapos korban elkezdenek nőni a fogak, amelyek kibukkanás előtt ingerlik a babák ínyét. Ezt a kicsit kellemetlen élményt próbálják meg ellensúlyozni rágással, a szájba vett tárgyak kellemesen masszírozzák az ínyt. Ehhez pedig a legtökéletesebb megoldás egy rágóka. De nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a higiénia alapkövetelmény. Ezért kizárólag zárt csomagolású rágókát vigyél ajándékba.

ragokak.png

Fontos!

A minőség és a megbízhatóság minden termék esetében fontos, de egy bébijáték esetében alapkövetelmény, hogy a játék minden szempontból biztonságos és higiénikus legyen. Ezért kerüljük a kétséges forrásokat, válasszunk inkább drágább, de megbízható terméket, márkát. Ha a fentieket megfogadod, biztosan örömöt fogsz okozni a babának, és az anyának.

(fotók, illusztrációk: saját, pixabay, gyártói katalógusok)